Aanbevolen zorgverzekering 2016 door de fysiotherapeut

Aanbevolen zorgverzekering 2016 door de fysiotherapeut - ActifytaalDe vraag die nu het meest actueel is in onze praktijk is: Welke zorgverzekering beveel jij als fysiotherapeut aan voor fysiotherapie 2016? Als beroepsgroep beantwoorden wij deze vraag ook. Want de helft van alle mensen die kiezen voor een aanvullende verzekering, doet meer dan de helft vanwege de dekking fysiotherapie. Zo is gebleken uit onderzoek van TNS Nipo in opdracht van het KNGF (genootschap voor fysiotherapeuten). Wij hebben dus als beroepsgroep alle polissen bekeken en met elkaar vergeleken.

Met deze polissen ben je het beste verzekerd voor fysiotherapie in 2016

Er zijn meer dan 100 aanvullende verzekeringen waaruit je kunt kiezen. En deze verzekeringen verschillen enorm als het gaat om het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut die je vergoed krijgt. Dit zijn de aanbevolen zorgverzekeringen die de fysiotherapeut voor 2016 aanbeveelt.

Bron: KNGF
* Prijs gebaseerd op het aanzetten van uitsluitend de module Spieren en Gewrichten

Dit zijn allemaal combinaties van basisverzekering en aanvullende verzekering bij één verzekeraar. Je mag echter de basisverzekering en de aanvullende verzekering afsluiten bij verschillende verzekeraars. Let op: daar kunnen extra kosten aan verbonden zijn.

Zelf kiezen?

Als je een aanvullende verzekering uit dit overzicht kiest dan zit je goed als het gaat om fysiotherapie. Overstappen is eenvoudig. Wil je toch liever zelf kiezen? Dan raden we je aan om de vergelijking te maken op de website van ZorgverzekeringWijzer.

Op deze site kan je ook invullen wat de fysiotherapeut van jouw keuze is zodat je meteen ziet of je vergoeding krijgt voor behandelingen bij deze fysiotherapeut. Niet elke fysiotherapeut wordt namelijk gecontracteerd door een verzekeraar. Bij een restitutiepolis mag je naar iedere gewenste fysiotherapeut, ongeacht of die een contract heeft met jouw zorgverzekeraar. Je hebt in dat geval dus meer keuzevrijheid.

Let bij het maken van de vergelijking goed op en lees ook onze blog ‘checklist verzekerd voor fysiotherapie in 2016‘.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *