030 - 274 17 26

Bedrijven

Gevoelige spieren na een dag werken?
Uitstraling in je arm, pols of vingers?
Hoofdpijn of een stijve nek?

Helaas voor veel mensen een herkenbaar probleem. Na een dag werken spelen de klachten op, of wellicht al eerder op de dag. Als je geluk hebt, trekken de klachten weg na een goede nachtrust. Nu kan je wachten tot het probleem groter wordt. De klachten nemen toe in intensiteit of duur. Je merkt dat de nachtrust niet meer voldoende is om bij te komen, maar hebt daar zeker een weekend voor nodig. Langzaam aan ga je je beseffen dat er meer in je lichaam aan de hand is dan gewoon wat spanningsklachten. De oude term RSI (KANS) komt eens voorbij en voor je er erg in hebt is dit de druppel die de emmer doet overlopen. Bekent is namelijk dat als er zorgen zijn, dit een extra prikkel is wat de klachten doet toenemen. En of dit nu het woord RSI is waar lading op zit, of een andere overprikkeling in het systeem mens zijn.

Als werkgever herken je dit probleem natuurlijk. Je weet wat er speelt in jouw organisatie. De druk is hoog, presteren betekent groei voor de organisatie. De druk is namelijk niet het probleem. Ondertussen herken je dat de ene werknemer hier goed mee om gaat, en de andere medewerker hier meer moeite mee heeft. Laat staan of iedereen de signalen van het lijf herkent om aan te geven wat er nodig is. Als men namelijk over de grens gaat van belasting en belastbaarheid ( wat je doet en wat je kan), hebben werkgever en werknemer een veel groter probleem. Uitval in het ergste geval, maar in ieder geval minder arbeidsproductiviteit en een risico factor.

Is er dan niet een manier om dit proces te monitoren? Om de aanwezige signalen eerder in kaart te brengen voor die specifieke persoon? Om zelfinzicht te vergroten en de verantwoordelijkheid terug te leggen waar deze hoort, bij de mens die het ervaart?

Natuurlijk is dat er, en hoe!

De werkplekken specialist en coach van de mens in zijn lijf heeft hiervoor de oplossing. Oren, ogen en handen die je kan inzetten als verlengstuk van HR. Uiteraard blijft alles wat er op persoonlijk vlak besproken wordt, privé. En kan de persoon in kwestie met aanwijzingen door de therapeut/coach, in beweging komen.

Wat bieden wij?

Binnen een op maat gemaakte offerte bieden wij een aantal producten, waarin wij de medewerkers van jullie organisatie optimaliseren en inzicht geven op persoonlijk (lichamelijk) vlak. Hieruit ontstaat beweging wat begeleidt wordt op professionele wijze.

Werkplek onderzoek.
Hierin wordt niet direct de werkplek, maar de mens op zijn werkplek gecheckt. Wie kan dit beter dan een manueel therapeut met veel weet van de ergonomie en de psychologie van de mens. Wat is het verschil? In plaats van standaard instellingen die je ook op internet kan vinden, wordt er gekeken naar de persoon. Hoe doe je wat je doet en waarom? Kan het ook anders? Voor wie een maatpak zoekt voor wat betreft werkplek onderzoek, want geen mens is standaard.

Tijdens een gesprek komt al snel naar voren of er op fysiek en/of psychisch vlak een balans verstoring is. Klachten in de vorm van pijn, beperking, stijfheid, vermoeidheid  of wat er ter tafel komt is bij een fysiotherapeut helemaal thuis. Vanuit hier wordt houding en beweging geanalyseerd waarna de ergonomie van de werkplek wordt gecheckt. Spelen met de instellingen laat de persoon voelen in zijn lijf wat er gebeurt. Aan de hand hier van krijgt de therapeut signalen wat er nodig is, of waar men zich lekker bij voelt. Uiteraard in ogenschouw nemend wat de algemeen geldende ergonomische standaarden zijn.  Door signalering en advisering kunnen wij veelal mensen het inzicht geven wat te doen om te werken aan zichzelf.

Stoelmassage door de fysio.
Oren die luisteren naar wat er nodig is. Ogen die kijken naar houding, beweging en andere signalen. En handen die voelen, naar stijve plekken, gespannen spieren, afweer mechanismen in het lijf. Het losmaken van dat wat er vast zit, niet in beweging wil komen, is bij uitstek de taak van onze therapeuten. Want niet alleen het losmaken is ons doel. Ook de oorzaak zal de revue passeren. Hoe is dit ontstaan, wat doe je er al aan, hoe is dit te voorkomen, wat kan je er nog extra aan doen om klachten te voorkomen? De fysio doet niks anders in zijn dagelijkse praktijk. Maar wat als men de zwakke plek heeft gevonden? Als er een duidelijke verstoring is van een bepaalde spiergroep? Als er oefeningen de uitkomst bieden welke je probleem kan reduceren? Onze nieuwste dienst is de uitkomst.

Oefenen via ons online systeem.
Online oefeningen schema, gepersonaliseerd en op maat gemaakt door jouw behandelende stoelmassage fysiotherapeut!
Onze online app, welke te downloaden is op elk apparaat, voorziet je van de aanbevolen oefeningen. In opbouw, en duur, met tekst en een filmpje om de oefening uit te leggen. Je kan je eigen moment kiezen van reminder functie, of niet. Je kan zelfs via de app een vraag stellen als de oefening niet duidelijk is, of als je lijf anders reageert dan verwacht. Zo wordt oefenen aan dat wat goed voor je is wel heel makkelijk.

Benieuwd naar hoe we dit bij jouw organisatie in de praktijk kunnen brengen? Neem contact op voor een eerste afstemming van wens en behoefte.

Onze klanten zijn o.a.:

Ausma de Jongh   DanoneLogo Kilroy travels
Internet Advantagecorio