030 - 274 17 26

Werkplekonderzoek

Vooral wanneer werknemers veel aan een bureau werken, kunnen zij vervelende klachten aan de rug, nek, schouders of armen ontwikkelen. Merk je dat je werknemers na een lange werkdag last hebben van bijvoorbeeld hoofdpijn of pijn aan de pols? Dan kan een onderzoek naar de werkplek uitkomst bieden om meer ernstige klachten zoals RSI (KANS) tegen te gaan. Een werkplekonderzoek bij Actifytaal richt zich namelijk niet alleen op de werkplek, maar vooral op de medewerker.

Wat is een werkplekonderzoek?

Online zijn veel handleidingen te vinden voor het juist instellen van de werkplek. Hierin worden zaken besproken zoals de juiste stoeldiepte, bureauhoogte en afstand tot het beeldscherm. Dat is een goed begin, en veel werkgevers besteden hier ook al aandacht aan, maar helaas is het niet altijd voldoende. Bij een werkplekonderzoek wordt er door onze manueel therapeuten daarom gekeken naar belastbaarheid en ergonomie in combinatie met de psychologie van de mens. Want geen mens is standaard. Het spelen met de instellingen van bijvoorbeeld de stoel of het bureau helpt hierbij, zo laten we voelen wat een aanpassing voor de ondersteuning en houding kan doen.

Het werkplekonderzoek duurt ongeveer een uur. Tijdens het individuele onderzoek maken wij een analyse van risicofactoren en fysieke overbelasting op de werkplek van de medewerker.

Dit doen wij door:

  • Een probleemanalyse te maken op zowel fysiek vlak als de menselijke psyche.
  • De houding en beweging van de individuele medewerker te analyseren.
  • De ergonomie van de werkplek te checken.
  • Advies te geven over houding, beweging en opties om ergonomie te verbeteren.

Onze therapeuten worden hiermee ingezet als het verlengstuk van Human Resources om oplossingen te bieden tegen uitval en klachten. Proactief beleid met betrekking tot arbeid en gezondheid is veel voordeliger dan ingrijpen wanneer er zich al problemen voordoen.

Waarom een werkplekonderzoek?

Een fijne werkplek helpt niet alleen ter bevordering van de tevredenheid en productiviteit van je personeel, maar ook bij het voorkomen en verhelpen van gezondheidsklachten. Daarmee ondersteun je de vitaliteit van je werknemers en dring je ziekteverzuim terug.

Ondersteun vitaliteit in jouw organisatie

Bij Actifytaal bieden wij, naast het integrale werkplekonderzoek, twee diensten waarin wij de vitale gezondheid van medewerkers optimaliseren en inzicht geven op persoonlijk (lichamelijk) vlak.

Stoelmassage door de fysiotherapeut

Tijdens een korte stoelmassage op locatie worden vastzittende spieren en stijve plekken losgemaakt. Daarnaast bespreken we de oorzaak van de klachten, wat hier aan gedaan kan worden en welke oefeningen hierbij kunnen helpen. Op deze manier kun je op regelmatige basis zorgen dat werkgerelateerde klachten niet zullen optreden. Bij reeds ontstane klachten, passen wij direct professionele begeleiding toe.

Oefeningen app voor verantwoord bewegen en vitaliteit

Een gepersonaliseerd en op maat bewegingsschema, gemakkelijk online verkrijgbaar en gemaakt door jouw behandelende therapeut. De online app is te downloaden op ieder mobiel apparaat en voorziet je van aanbevolen oefeningen. Uitleg over opbouw, duur worden ondersteund door video en uitleg. Loop je tegen problemen aan of reageert je lijf anders dan verwacht? Dan kun je via de app gemakkelijk je vraag stellen. Heb je soms een stok achter de deur nodig? Dan kun je via de app een reminder functie instellen.

Maak een afspraak voor een werkplekonderzoek in Utrecht

Wij werken voor verschillende organisaties uit verschillende branches , van marketingbureau tot advocatenkantoor. Benieuwd naar hoe we dit bij jouw organisatie in de praktijk kunnen brengen? Neem contact op voor een eerste afstemming van wensen, mogelijkheden en behoefte.