030 - 274 17 26

Revalidatie fysiotherapie

Revalidatiefysiotherapie helpt je om de belastbaarheid van je lichaam weer op te bouwen. Heeft u na een flinke blessure, een heftige operatie of een lang ziekbed hulp nodig om de dagelijkse bezigheden weer op te kunnen pakken? Bij Actifytaal staat er een team van gespecialiseerde fysiotherapeuten voor je klaar om het hersteltraject samen door te lopen. Eerst intensief, met veel contactmomenten en advies. Later met een persoonlijk trainingsschema.

Wat is revalidatie?

Revalidatie betekent letterlijk herstel. Vaak omvat revalidatiefysiotherapie wel meer dan alleen het herstelproces. Onderga je bijvoorbeeld binnenkort een zware operatie? Dan helpt een revalidatiefysiotherapeut met je voorbereiding, om zo fit mogelijk de operatie in te gaan. Na een operatie, ongeval of ziekte helpt oefentherapie je weer herstellen.

Dit kan in twee verschillende vormen van revalidatietherapie:

Enkelvoudige revalidatie

Gaat het om enkelvoudige revalidatie? Dan bestaat je herstelproces enkel uit oefentherapie met een fysiotherapeut. Van je huisarts krijg je een chronische indicatie. Deze indicatie zorgt ervoor dat de behandelingen na de 20ste behandeling uit je basisverzekering komen, mocht dit nodig zijn.

Meervoudige revalidatie

Soms is fysiotherapie voor revalidatie onderdeel van een groter herstelproces. Dit heet meervoudige revalidatie. Bij meervoudige revalidatie komen namelijk meerdere specialisaties kijken die je herstel bevorderen, zoals ergotherapie of revalidatiegeneeskunde. Je fysiotherapeut houdt nauw contact met de andere disciplines om voor een effectief behandelplan. In Utrecht werken wij bijvoorbeeld graag samen met het UMC, het Antonius ziekenhuis en Annatommie centrum voor orthopedie en beweging. Daarnaast schakelen we via beveiligde portalen met aanverwante specialisten zoals de revalidatiearts, sportarts, ergotherapeut of de podotherapeut.

Hoe werkt revalidatiefysiotherapie?

In de eerste fase na een operatie of ongeval kun je gebruik maken van fysiotherapie aan huis. Een therapeut werkt resultaatgericht en helpt met het opbouwen en onderhouden van je spierkracht en conditie. Ook balans en mobiliteit worden getraind. Dit kan door middel van oefeningen, maar ook door het manipuleren van een beweging op de behandeltafel of het aanleren van nieuwe technieken om snel weer actief te zijn. Tijdens je revalidatietraject werk je nauw samen met een fysiotherapeut en kijken we of je behandeling nog past bij de actuele situatie.

Voor begeleiding van de revalidatie maken wij gebruik van een trainingsschema, welke naar jouw specifieke behoeften opgesteld wordt. Via onze beveiligde online app, kan je gemakkelijk zien welke oefeningen en opbouw je kunt doen voor je herstel.

Wat kost revalidatiefysiotherapie?

Met een aanvullende verzekering worden een aantal behandelingen vergoed door jouw verzekeraar. Ga je na een operatie of ongeval revalideren? Dan dien je eerst een verwijzing van de huisarts te hebben. De huisarts geeft je een indicatie, waarmee de zorgverzekering ook na de 20ste behandeling de kosten voor je vergoed. Hiervoor gelden een aantal voorwaarden. Je zorgverzekering kan er alles over vertellen.

Revalidatiefysiotherapie in Utrecht

Vaak is er een verwijzing van je huisarts nodig om revalidatietherapie te kunnen ondergaan. Heb je hier vragen over? Neem dan gerust contact met ons op. Wil je alvast informatie inwinnen voor een operatie die je binnenkort ondergaat? Loop dan eens binnen bij ons gratis inloopspreekuur. Dit is iedere woensdagavond tussen 19:00 en 20:00 uur op de Oudegracht 47, aan de werf.