030 - 274 17 26

Orthomoleculaire geneeskunde

De Orthomoleculaire geneeskunde heeft een wetenschappelijke basis en houdt zich bezig met het genezen door aan het lichaam de juiste moleculen aan te bieden. Door de overbevolking en de daarbij helaas noodzakelijke voedingsindustrie is het tegenwoordig bijna onmogelijk, om via de voeding alle noodzakelijke voedingsstoffen te consumeren.
Deze voedingsstoffen bestaan uit twee groepen:

  • Macronutriënten (eiwitten, vetten, koolhydraten en alcohol)
  • Micronutriënten (vitaminen, mineralen, spoorelementen en andere microvoedingsstoffen)

De Orthomoleculaire wetenschap doet onderzoek naar de structuren en functies van deze voedingsstoffen en de rol die ze spelen binnen de stofwisseling van de mens. Welke bouwstoffen hebben we nodig en waarvoor, om een optimaal gezond lichaam te hebben. Orthomoleculaire voeding en voedingssupplementen kunnen in het algemeen zonder problemen gebruikt worden naast andere behandelingen zoals regulier geneeskundige behandelingen. Toch kunnen soms orthomoleculaire middelen en reguliere medicijnen elkaars werking beïnvloeden. Het is daarom van belang dat de therapeut op de hoogte is van wat je gebruikt.

Actifytaal werkt samen met Gerrit Slokker van slokkernatuur.nl, welke geraadpleegd kan worden als de klachten daartoe aanleiding geven. Gerrit heeft elke eerste vrijdag van de maand spreekuur op onze locatie aan de Oudegracht.