030 - 274 17 26

Sportfysiotherapie

Wil jij na een blessure, een operatie of na ziekte weer op een verantwoorde manier starten met sporten? Of heb je last van spieren of gewrichten tijdens het beoefenen van sport? Elke fysiotherapeut van Actifytaal is sport-specifiek opgeleid. Zowel vanuit kennis en eigen sport, staan ze je bij voor behandeling, preventie, voorlichting en advies. Wanneer je sport vooral recreatief beoefent, maar ook als je topsporter bent.

Heb je juist last van een chronische aandoening, waardoor dagelijkse activiteiten al zwaar genoeg zijn? Dan kun je ook baat hebben bij sportfysiotherapie.

Wat is sportfysiotherapie?

Fysiotherapiebehandelingen gericht op sport helpen niet alleen met behandeling, maar ook met advies en begeleiding. Bijvoorbeeld in het herstellen van functies in bepaalde spiergroepen, maar ook het verbeteren van prestaties en het voorkomen van klachten die aan sport gerelateerd zijn. Zo wordt er aandacht besteed aan het voorkomen van blessures door te letten op coördinatie, snelheid, kracht en uithoudingsvermogen. Hierbij let een therapeut niet alleen op het herstel van de blessure, maar ook het trainen van de lichaamsdelen die nog wel belastbaar zijn.

De meeste blessures waarmee sporters naar een sportfysiotherapeut gaan:

  • Klachten aan de knie bij het sporten
  • Pijn bij oefeningen waarbij de schouder gebruikt wordt of een bestaande schouderblessure
  • Last van de enkel of blessure bij beoefenen van sport

Sporten (en bijbehorende veelvoorkomende blessures) waar wij veel vanaf weten zijn onder andere: fitness, crossfit, hardlopen, voetbal, hockey, turnen, dans, wielrennen, cricket, tennis, squash, padel, klimmen, boulderen, korfbal, yoga, pilates, schaatsen, skiën, snowboarden, etc.

Hoe werkt sportfysiotherapie?

Bij sportfysiotherapie wordt iedere situatie apart geanalyseerd en beoordeeld. Een eerste consult duurt daarom ongeveer 45 minuten. Vooral omdat sporters meer van hun lichaam vragen, is het herstelproces vaak meer uitgebreid en moet onderzoek en overleg over het behandelplan goed afgestemd worden. Zo zorgen wij dat we echt aandacht voor jou en je behandeling hebben. Sportfysiotherapie bestaat uit behandeling en training, waarvan advies ook onderdeel uitmaakt.

Het is ook mogelijk om onder begeleiding van een fysiotherapeut in de sportschool te trainen. Dit duurt ongeveer 30 minuten.

Wat kost sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie wordt vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Afhankelijk van de soort aanvulling die u heeft afgesloten bestaat er een bedrag of aantal behandelingen die je zorgverzekering vergoed. Je betaalt dan geen eigen risico. Voor chronische cliënten gelden er andere regels. Je zorgverzekering kan je hier alles over vertellen.

Wil je meer weten over de kosten van sportfysiotherapie of trainen met een sportfysiotherapeut in de sportschool? Bekijk dan onze tarievenpagina.

Maak een afspraak voor sportfysiotherapie in Utrecht

Voor sportfysiotherapie heb je geen verwijzing nodig van de huisarts. Je mag gerust contact opnemen voor een afspraak. Wij kijken dan, binnen 24 uur,  naar de meest effectieve vorm van fysiotherapie voor jouw klacht en de juiste therapeut om jouw doelen te behalen. Of kom op woensdagavond tussen 19:00 uur en 20:00 uur naar het gratis inloopspreekuur. Dit kan op de locatie Oudegracht 47 aan de werf.