Revalidatiefysiotherapie

Revalidatiefysiotherapie helpt je om de belastbaarheid van je lichaam weer op te bouwen. Heeft u na een flinke blessure, een heftige operatie of een lang ziekbed hulp nodig om de dagelijkse bezigheden weer op te kunnen pakken? Bij Actifytaal staat er een team van gespecialiseerde fysiotherapeuten voor je klaar om het hersteltraject samen door te lopen. Eerst intensief, met veel contactmomenten en advies. Later met een persoonlijk trainingsschema.

Wij zijn elke dag open van 7.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 13.00 uur

Home » Behandelingen » Revalidatiefysiotherapie

Wat is revalidatie?

Revalidatie betekent letterlijk herstel. Vaak omvat revalidatiefysiotherapie wel meer dan alleen het herstelproces. Onderga je bijvoorbeeld binnenkort een zware operatie? Dan helpt een revalidatiefysiotherapeut met je voorbereiding, om zo fit mogelijk de operatie in te gaan. Na een ingreep, ongeval of ziekte helpt oefentherapie je weer herstellen.

Klachten
verminderen?

Dit kan in twee verschillende vormen van revalidatietherapie:

Enkelvoudige revalidatie

Gaat het om enkelvoudige revalidatie? Dan bestaat je herstelproces enkel uit oefentherapie met een fysiotherapeut. Van je huisarts krijg je een chronische indicatie. Deze indicatie zorgt ervoor dat de behandelingen na de 20ste behandeling uit je basisverzekering komen, mocht dit nodig zijn.

Meervoudige revalidatie

Soms is fysiotherapie voor revalidatie onderdeel van een groter herstelproces. Dit heet meervoudige revalidatie. Bij meervoudige revalidatie komen namelijk meerdere specialisaties kijken die je herstel bevorderen, zoals ergotherapie of revalidatiegeneeskunde. Je fysiotherapeut houdt nauw contact met de andere disciplines om voor een effectief behandelplan. In Utrecht werken wij bijvoorbeeld graag samen met het UMC, het Antonius ziekenhuis en Annatommie centrum voor orthopedie en beweging. Daarnaast schakelen we via beveiligde portalen met aanverwante specialisten zoals de revalidatiearts, sportarts, ergotherapeut of de podotherapeut.

Hoe werkt revalidatiefysiotherapie?

In de eerste fase na een operatie of ongeval kan je gebruik maken van fysiotherapie aan huis. Een therapeut werkt resultaatgericht en helpt met het opbouwen en onderhouden van je spierkracht en conditie. Ook balans en mobiliteit worden getraind. Dit kan door middel van oefeningen, maar ook door het manipuleren van een beweging op de behandeltafel of het aanleren van nieuwe technieken om snel weer actief te zijn. Tijdens je revalidatietraject werk je nauw samen met een fysiotherapeut en kijken we of je behandeling nog past bij de actuele situatie.

Voor begeleiding van de revalidatie maken wij gebruik van een trainingsschema, welke naar jouw specifieke behoeften opgesteld wordt. Via onze beveiligde online app, kan je gemakkelijk zien welke oefeningen en opbouw je kan doen voor je herstel.

Review

“Na jarenlange rugklachten na twee herniaoperaties, kwam ik bij Actitytaal terecht. Het was de eerste therapeut die mij volledig bekeek, in plaats van alleen het stuk rug waar ik al 10 jaar tegen vocht. Ook kreeg ik hier voor het eerst het advies om een tijdje rust te nemen van alle behandelingen, pillen, prikken en therapieën – niet iets wat je verwacht als je bij een behandelaar komt. Niet de focus op het oplossen van de klacht, maar op wat ik nodig had. Na een poosje rust kon ik langzaam weer opbouwen en is eindelijk het herstel begonnen. Toppers!”

Wat kost revalidatiefysiotherapie?

Met een aanvullende verzekering worden een aantal behandelingen vergoed door jouw verzekeraar. Ga je na een ingreep of ongeval revalideren? Dan dien je eerst een verwijzing van de huisarts te hebben. De huisarts geeft je een indicatie, waarmee de zorgverzekering ook na de 20ste behandeling de kosten voor je vergoed. Hiervoor gelden een aantal voorwaarden. Je zorgverzekering kan er alles over vertellen.

Therapeuten

Corine Altena

Brigitte van Engelen

Samuella Barkmeijer

Maak een afspraak voor
revalidatietherapie in Utrecht

Onderga je binnenkort een zware operatie en wil je meer informatie over revalideren? Of wil je gebruik maken van revalidatiefysiotherapie en weten hoe het zit met vergoedingen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Maak vandaag nog
een afspraak

Wij zijn elke dag open van 7.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 13.00 uur

Wij hebben een contract met alle verzekeraars.

Maak online jouw afspraak

Ingang praktijk | Actifytaal

Hoe werkt een 1e afspraak

Afspraak maken | Actifytaal

Interessante
blogs

Online fysiotherapie

Uit de persconferentie van 23 maart werd nog extra benadrukt dat de inzet van fysiotherapie juist ook in deze tijden nodig is en blijft om huisartsen en ziekenhuizen te ontlasten