Sportmassage

Sta jij geregeld op het wedstrijdveld of in de sportschool? Wanneer je regelmatig fanatiek traint, kan het zijn dat je wel eens last hebt van stramme spieren. Merk je bijvoorbeeld dat je snel verzuurt of na een training minder goed herstelt? Dan kan een sportmassage je helpen om weer soepeler te bewegen om zo nare blessures te voorkomen. Sportmassage wordt ook ingezet om werkgerelateerde pijnklachten te verbeteren en is dus niet alleen weggelegd voor sporters.

Wij zijn elke dag open van 7.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 13.00 uur

Home » Behandelingen » Sportmassage

Hoe werkt een sportmassage?

Bij sportmassage gaat er veel aandacht uit naar de spieren. Een sportmassage kan namelijk zowel voor als na een training ingezet worden om de spieren te activeren of juist te helpen herstellen na een sportieve prestatie. Diepe massagetechnieken met lange strijkbewegingen zorgen ervoor dat het bindweefsel wordt losgemaakt en de spieren in beweging gebracht worden. Hiermee verbeteren we de bloedcirculatie, de afvoer van afvalstoffen en de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen. Dit zorgt voor een goede doorbloeding, minder spierpijn en herstel.

Voorafgaand aan de behandeling overleg je met de fysiotherapeut naar welke spiergroepen de aandacht moet uitgaan. De behandeling kan soms ongemakkelijk aanvoelen wanneer je spieren erg verstijfd zijn. Uiteraard houdt een fysiotherapeut er altijd rekening mee dat een behandeling niet te intens wordt.

Klachten
Verminderen?

Wanneer is een sportmassage nodig?

Een sportmassage kan je inzetten om spierherstel te bevorderen of wanneer je blessures wil tegengaan. Het is per persoon heel verschillend wanneer een massage nodig is. Vraag je je af of een sportmassage nuttig is voor jou? Dan kan je altijd contact met ons opnemen voor een persoonlijke inventarisatie.

Review

” Een aantal behandelingen gehad naar aanleiding van klachten die te maken hebben met mijn fietspositie. De fysiotherapeut nam alle tijd om mij grondig onder handen te nemen. Na vier behandelingen heb ik geen last meer van mijn rug. Ook kreeg ik handige tips en oefeningen mee zodat ik thuis ook er in het vervolg ook de klachten kan voorkomen.”

Ontspanningsmassage

Ook kan een sportmassage werkgerelateerde klachten verbeteren en je helpen ontspannen. Daarom wordt deze massage ook wel eens ontspanningsmassage genoemd. Heb je meer behoefte aan een ontspanningsmassage? Hiervoor werken wij samen met Yvonne Vendrig. Zij is iedere maandag- en woensdagavond aanwezig in onze praktijk. Maak voor een ontspanningsmassage een afspraak via de Myndfulbody website.

Wat kost sportmassage?

Een sportmassage wordt slechts in enkele gevallen vergoed door de zorgverzekeraar. Of dit het geval is bij jouw verzekering kan je terugvinden in de polis. Een losse behandeling voor sportmassage duurt een half uur en bedraagt €38,50,-.

Therapeuten

Corine Altena

Brigitte van Engelen

Maak een afspraak voor
sportmassage in Utrecht

Wil je meer weten over de mogelijkheden van sportmassage in je training? Of wil je juist stressklachten helpen voorkomen? Maak gerust een afspraak voor sportmassage in onze praktijk. Je kan uiteraard ook naar het gratis inloopspreekuur voor advies. Hiervoor is een afspraak niet nodig. Iedere woensdagavond (tussen 19:00 en 20:00 uur) kan je bij onze specialisten terecht bij locatie Oudegracht 47, aan de werf.

Maak vandaag nog
een afspraak

Wij zijn elke dag open van 7.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 13.00 uur

Wij hebben een contract met alle verzekeraars

Maak online jouw afspraak

Ingang praktijk | Actifytaal

Hoe werkt een 1e afspraak

Afspraak maken | Actifytaal

Interessante
blogs

Help je weerstand een handje tijdens de coronacrisis

Nu wij allemaal met het beperken van gezondheidsrisico’s bezig zijn, is het belangrijk om te weten wat je zelf kunt doen om je weerstand op peil te houden. Hoewel de