Speciaal voor hardlopers met klachten

Vanaf heden gebruikt Actifytaal een protocol van een functionele test bij inventarisatie van overbelasting klachten van het been.  Dit wordt gedaan in combinatie met wetenschappelijk onderzoek. Wil je meer weten? Lees dan hieronder meer over hardlopen, blessures, het protocol en wat dit voor jou kan betekenen.

Hardlopen en blessures
Hardlopen is een populaire sport. Volgens de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie doen op dit moment 4 miljoen Nederlanders aan deze sport, meer hardlopers dan ooit!
Hardlopen is echter ook een blessuregevoelige sport. Dit blijkt uit het hoge aantal blessures van 15,5 voor elke 1000 uur aan hardlopen. Het overgrote gedeelte hiervan zijn overbelasting blessures welke geleidelijk aan ontstaan. Deze klachten zijn vaak lastig te behandelen om er veel factoren invloed hebben op het ontstaan/onderhouden van de klacht.

Risicofactor voor blessures
Een van deze risicofactoren is een verminderde uitlijning van het been; dus de enkel, knie, heup liggen niet mooi in 1 lijn tijdens het hardlopen. Dit kan zorgen voor blessures doordat gewrichten en spieren niet goed worden belast. Op het moment dat deze uitlijning niet wordt aangepakt hersteld een blessure minder goed en is er een grotere kans op een nieuwe blessure.
Kortom, het is van belang deze risicofactor te meten en zo nodig aan te pakken middels therapie.

Nieuw project bij Actifytaal
Dorien Agterberg, fysiotherapeut en master in de sportfysiotherapie i.o. heeft in het kader van het laatste jaar studie een project hiervoor opgezet. Hierbij is eerst gekeken naar de beste test (vanuit de literatuur) om de uitlijning te meten. Vervolgens is hier een protocol van gemaakt welke bij alle collega’s is aangeleerd. Deze test wordt via de app ‘Ubersense’ gefilmd zodat ook jij kan zien hoe je de test uitvoert. Hierbij geeft de fysiotherapeut uitleg over de bevindingen en het resultaat waarbij in samenspraak met jou wordt bepaald wat de beste aanpak is.
Naast het toepassen van de test wordt er door Dorien onderzoek gedaan naar de betrouwbaarheid van dit testprotocol.

Belangrijk voor jou!
Kortom, heb je klachten tijdens het hardlopen aan je been (enkel, knie, heup)? Meld je dan aan bij Actifytaal. Wij kunnen dan onder andere via het testprotocol jouw klacht inventariseren zodat er op korte termijn een gericht behandelplan komt en je op lange termijn kan blijven genieten van het hardlopen zonder blessures!

Neem contact op met Actifytaal
Wil je een afspraak plannen:
Bel 030-2741726 of mail naar info@actifytaal

Heb je vragen over het onderzoek of de test?
Bel naar 030-2741726 en vraag naar Dorien of mail naar: dorien@actifytaal.nl.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *