Een beter seksleven? Recht je rug!

Actifytaal - hangend aan bureauNiet helemaal tevreden met je seksleven en/of libido? Het zou wel eens aan je houding kunnen liggen. Volgens onze Britse fysiotherapie collega’s en onderzoekers leidt een slechte houding immers tot negatieve emoties, terwijl een rechte rug voor meer opwinding zorgt. Eigenlijk wisten wij fysiotherapeuten het allang maar nu is het ook nog eens wetenschappelijk bewezen! Dus tijd om nu toch echt te gaan werken aan jouw houding; Recht die rug!

Een doorgezakte houding is niet alleen slecht voor je rug. Ook je psyche lijdt eronder: een recente studie maakt gewag van depressieve gevoelens, boosheid en zelfs een slecht libido. Mensen met een slechte houding gebruiken ook meer negatieve woorden en worden sneller zelfbewust en egocentrisch.

Daarnaast zorgt een kromme rug ook voor veel druk op de buikholte, waardoor je minder zuurstof en voedingsstoffen krijgt. Ook je ademhaling wordt minder diep. “Dit alles zorgt ervoor dat je met een energietekort zit, en je dus niet echt fut genoeg hebt om met je partner tussen de lakens te duiken”, aldus de Chartered Society of Physiotherpists, die de studie publiceerde in het tijdschrift Health Psychology.

Een rechte rug wordt daarentegen geassocieerd met zelfvertrouwen, een beter humeur, minder angstgevoelens en een hoger libido. Ook het stressniveau van de onderzochte personen ging naar beneden. “Glimlach, en je zal gelukkiger worden. Dat is zowat het principe”, klinkt het.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *