Fysio-pilates bij Actifytaal: Rugklachten? Let’s get “back to basic”

fysio-pilates

Bij pilates heb jij misschien niet gelijk het idee dat het jou kan helpen bij rugklachten. Niets is minder waar, want wist jij dat fysio-pilates docent en fysiotherapeut Sam veel mensen ziet met deze rugklachten? In de lessen ziet zij regelmatig mensen die hun houding proberen te compenseren of niet de volledige basis onder controle hebben. Om deze mensen goed te begeleiden zijn wij bij Actifytaal een groep gestart voor mensen met rugklachten of klachten die voortkomen uit problemen met de aansturing vanuit de rug. 

Wat is pilates?

Bij pilates staat jouw houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest centraal. Pilates is een effectieve workout die verschillende spieren tegelijkertijd versterkt en rekt om een lichaam evenwichtig en soepel te krijgen.
Bij deze oefenvorm train je voornamelijk je rompstabiliteit, ook wel core-stability genoemd. Core staat voor je romp of kern, welke als het ware een korset van spieren rondom je rug, buik en bekken vormen. 

Fysio-pilates bij Actifytaal

In een kleine groep van max. 6 personen ga jij in 6 weken tijd werken aan jouw ‘nieuwe’ core. Voor de start van de fysio-pilates cursus krijg je een echografisch consult. Door het gebruik te maken van echografie krijgen wij visuele feedback vanuit jouw rug. Hierdoor zien (en voelen) wij hoe je je rug goed kunt gebruiken, zien is immers geloven. Vanuit deze basis zal de rest van je lijf worden aangesproken met het opbouwen van je core.

De groep houden we bewust klein, zodat er perfecte aandacht is op jouw leercurve. Kosten kunnen worden vergoed door jouw zorgverzekeraar, of je betaalt eenmalig €149,- om je “back to the core” te krijgen. 

Interesse? Meld je dan via info@actifytaal.nl

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *