Het Coronavirus…

Waarschijnlijk volgt iedereen de berichtgeving in de media over het coronavirus. Ook in Nederland zijn er inmiddels besmettingen bekend. Het virus is vooral risicovol voor oudere mensen en mensen die verzwakt zijn door andere ziekten. Om besmetting te voorkomen is preventie heel belangrijk. Daarin hebben we allemaal een rol.

Wat kun jij zelf doen? (www.rivm.nl/coronavirus):
Was handen regelmatig met water en zeep
Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog, niet in de handen
Gebruik papieren zakdoekjes

In onze praktijk gelden de gebruikelijke hygiëneregels, maar we vragen nu extra aandacht voor het volgende:

  • Neem een schone handdoek mee
  • Reinig de door u gebruikte fitnessapparatuur
  • Pas op met het handen schudden

En let goed op!:
Heb je griepverschijnselen en ben je de afgelopen 14 dagen in een gebied geweest waar het coronavirus heerst of heb je contact gehad met iemand die besmet is of uit een risicogebied komt, meld je dan telefonisch bij de huisarts en neem contact op met ons.
Het RIVM heeft dit advies op 1 maart uitgebreid en geeft aan dat je ook bij milde luchtwegklachten een dag thuis moet blijven als je uit een risicogebied komt of contact gehad hebt met een besmette patiënt of iemand die uit een risicogebied komt.


Wij houden de ontwikkelingen rondom het virus in de gaten en zullen deze informatie updaten indien nodig. Op de website van het RIVM is meer informatie te vinden en wordt de actuele stand van zaken vermeld.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *