Onze werkwijze

Bij Actifytaal gaan we voor effectief herstel. Niet alleen door zo snel mogelijk je klacht te willen oplossen, maar door te onderzoeken wat je klachten veroorzaakt. Daarom nemen we je klachten uitgebreid door, passen we een multidisciplinaire behandeltechniek toe en brengen we je de kennis bij om zelf de touwtjes in handen te houden voor een blijvend resultaat. En door de door jouw nieuw verworven kennis rondom je klacht, kan je snel anticiperen wanneer een probleem dreigt terug te keren. Zo blijf je vervelende langdurige blessures voortaan voor!

Wij zijn elke dag open van 7.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 13.00 uur

Home » Over ons » Werkwijze

Intake

Wanneer je een eerste afspraak hebt gemaakt bij een van onze fysiotherapeuten, ontvang je van ons een inlog voor het online portaal. Hier kun je gemakkelijk je intakeformulier invullen. Hierdoor is er meer tijd voor het onderzoek en de behandeling tijdens je intake. We nemen graag de tijd voor het onderzoek en doen dit dan ook door je spieren, gewrichten en pezen aan te voelen en te testen.
Mocht het nodig zijn zetten we echografie in om te zien hoe een gewricht in beweging is. Meer weten over de intake? Lees dan over de eerste afspraak.

Behandeling

We stellen samen met jou, en de expertise van onze collega’s, een behandelplan op maat op. Voelt er iets niet fijn of past een oefening niet bij je? Laat dit dan ook vooral aan ons weten. In een behandeling focussen we ons er eerst op om je snel klachtenvrij te maken. Op de lange termijn ligt de focus op zelfredzaamheid. Het kan zijn dat je in een behandeltraject bij verschillende therapeuten onder behandeling staat en een combinatie van bijvoorbeeld dry needling, fysiotherapie en medical taping krijgt. Dit komt omdat iedere therapeut zijn eigen specialisme heeft en we deze graag op het juiste moment inzetten.

Opbouw van belastbaarheid en preventie

Vooral bij langdurige klachten focussen we op de opbouw van de belastbaarheid. Tijdens de behandelingen moet je vaak rust houden en met rustige oefeningen je gewrichten, pezen en banden in beweging brengen. Hierdoor herstel je sneller van je klacht en bereiden we je spieren voor op belasting. Dit kan uiteraard alleen bij lange en ontspannen spieren. Daarna gaan we pas aan de slag met trainen voor sterke spieren. Met een trainingsprogramma op maat en respect voor je blessure gaan we aan de slag. Zo voorkom je herhaling van de klachten.

Maak
online afspraak

Ingang praktijk | Actifytaal

1e Afspraak

Afspraak maken | Actifytaal

Interessante
blogs

Is een pluspraktijk een kwalitatief betere fysiotherapie praktijk?

Net verhuisd naar een nieuwe stad. Na de verhuizing heb ik nogal last van mijn rug. Een probleem dat ik wel vaker ken alleen nu maar niet lijkt over te