Tips voor wintersportvakantie

wintersport

Het duurt niet lang meer voordat het alweer februari is. Deze maand kenmerkt zich onder andere doordat veel mensen op wintersportvakantie gaan. Het is zeer belangrijk om je hier goed op voor te bereiden. Hetzelfde geldt natuurlijk voor je materiaal. Als je lichaam en uitrusting echt klaar zijn voor de wintersportvakantie, wordt dit vanzelf een stuk leuker. Je kunt al heel veel thuis doen, zoals zorgen dat je in goede conditie bent en je van tevoren inlezen in hoe je bij je hotel komt zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Dit zal een hoop stress schelen als je uiteindelijk op de latten staat. Je leest hier tips waardoor je jezelf klaarstoomt voor de wintersportvakantie:

Bereid je goed voor op je wintersportvakantie

Door te gaan snowboarden en skiën belast je je lichaam op een andere manier dan gebruikelijk. Je kunt gelukkig je spieren hierop voorbereiden. Als je fit bent en een goede conditie hebt, weet je zeker dat je al de juiste basis hebt om goed op vakantie te gaan. Hoe frustrerend is het om bij dag 2 al in het huisje te moeten blijven vanwege spierpijn? Vanuit Actifytaal kunnen wij jou hierover adviseren. Daarnaast is het bij een goede voorbereiding van uiterst belang dat je altijd begint met een goede warming-up. Hierdoor neemt de kans op blessures af. Daarnaast is de cooling-down net zo belangrijk om blessures te voorkomen. Kijk hier voor oefeningen die je tijdens de wintersport kan doen.

Helm op tijdens de wintersportvakantie

Gelukkig zijn hoofdletsel zeldzaam tijdens wintersport. Maar vanwege de ernstige gevolgen die hoofdletsels kunnen hebben, is het van levensbelang dat je een helm draagt. Hierdoor verklein je uiteraard de kans op hoofdletsels. In wintersportgebieden is het voor kinderen vaak zelfs verplicht om een helm te dragen. In het geval van een hoofdletsel, is het noodzakelijk om zo snel mogelijk medische hulp in te schakelen. 

Lees hier verder over bescherming en uitrusting op wintersportvakantie.

Handige wintersportvakantie checklist

Tot slot nog een handige checklist, zodat je zeker goed voorbereid op vakantie gaat. Denk aan:

  • …je rijbewijs, groene kaart, ANWB-pas en paspoort;
  • …je reispapieren niet (pasjes zorgverzekering, gegevens reisverzekering, telefoonnummers);
  • …een winterbeurt voor je auto;
  • …een verbandtrommel en fluorescerende vestjes;

Wij wensen jou een fijne en veilige wintersportvakantie!

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *