Vragenrondje Sam

Naam; Sam Barkmeijer

Functie; Fysiotherapeut

Hoe gezond leef je zelf en waar let je op?

Gezond leven houdt voor mij voornamelijk in dat ik probeer te luisteren naar wat mijn lichaam op een bepaald moment nodig heeft. Heeft het rust nodig of juist beweging, meditatie of bijvoorbeeld een actieve yogales. Voor mij houdt gezond leven ook in dat er een balans is tussen binnen en buiten zijn. Ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn en lekker een stuk te wandelen.

Wat doe je aan beweging?

Allereerst ben ik graag buiten in de natuur aan het bewegen en aan het wandelen. Daarnaast geef ik yoga- en pilateslessen en is mijn allergrootste hobby acroyoga. Ik haal daar enorm veel plezier uit en het geeft me energie.

Wat is je meest slechte gewoonte?

Chocolade

Wat is je favoriete bezigheid in je vrije tijd?

Acroyoga! Daarnaast vind ik het fijn om buiten te wandelen/hiken, een boek lezen, gitaar te spelen of creatief bezig te zijn met tekenen en schrijven.

Heb je kinderen? Heb je een relatie? Huisdieren?

Geen kinderen, genietend van het vrije bestaan en wat zou ik toch graag een teckeltje willen hebben:D

Wat kenmerkt jou als persoon?

Enthousiast en wanneer ik ergens voor ga of wil doe ik dat met de volle 100%

Wat kenmerkt jou als therapeut?

Geduldig, toegankelijk, open voor de persoon tegenover me en gemotiveerd om breed te kijken en de puzzel van een bepaalde klacht op te lossen.

Waar ben je trots op? en waarom?

Trots op dat ik op dit moment mijn dromen aan het volgen en verwezenlijken ben. Ik heb me een langere tijd ingehouden om echt te doen waar ik blij van wordt, maar nu volop aan het leven en dus mijn dromen aan het volgen.

Wat krijg je vaak te horen van je patiënten?

Rustig en goede fijne uitleg met betrekking tot de klacht en dat ik goed kan luisteren naar het verhaal van de patiënt. Ze vinden het vaak ook fijn dat ik het vanuit een holistisch en breder perspectief bekijk en benader.

Heb je nog een gezondheidstip/beweegtip?

Meditatie! Door middel van meditatie wordt je je meer bewust van jezelf, je lijf, je gedachten. Wanneer je hier meer naar kan luisteren kan je daar je behoeftes uit ontdekken zowel in beweging als in rust of gewoon even helemaal niets.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *