Waarom je géén goede voornemens moet hebben

Het jaar 2015 is alweer even op weg!  En blue monday komt er binnenkort aan. Je weet wel dé maandag dat iedereen depressief is omdat hij of zij zijn goede voornemens niet waar heeft gemaakt of weet dat hij/zij ze niet waar gaat maken.

Dus een vraag: Had jij goede voornemens voor dit jaar? Ja? Stop er dan direct mee! En laat blue monday aan je voorbij gaan. Voornemens is namelijk een ander woord voor plannen. En plannen blijven plannen.

Maak dus doelen voor 2015 in plaats van plannen. Maak deze doelen concreet zoals bijvoorbeeld in maart ben ik 2 kg afgevallen door elke week 2 keer te gaan sporten.

Maar dan ben je er nog niet. Het is ook belangrijk dat je weet waarom je het wilt bereiken. Dus dit wil ik bereiken omdat ik mij dan energieker en lekkerder in mijn vel voel. Visualiseer dit en voel hoe het is wanneer je je inbeeldt dat je het doel hebt bereikt. Dit helpt je vast te houden aan dat wat je wilt bereiken!

Een goed voorbeeld van een goed doel in 2015, is onze nieuwe collega Hidde. Hidde is geopereeerd aan zijn knie. Ja ook de fysiotherapeut is een mens en overkomt dit! De herstelduur na deze operatie is ongeveer negen maanden tot je volledig sportfit bent. De komende acht maanden zal hij in een maandelijkse blog delen hoe hij de wattbike (is een fiets voor testen en behandelen van patiënten en in de begeleiding van sporters) gebruikt als middel tijdens mijn revalidatie en hoe ik mij voorbereid op mijn doel. Lees hier zijn blog.

 

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *