Zo kan het ook: online fysiotherapie

De fysiotherapeut kan bij blessures of andere ongemakken ‘wonderen’ verrichten, maar voor goed herstel moet je zelf ook iets doen. Iedereen die weleens bij de fysio is geweest, weet dat je altijd een lijstje met oefeningen voor thuis meekrijgt die ervoor zorgen dat je sneller van je blessure af bent. Het daadwerkelijk uitvoeren van die oefeningen is voor sommige mensen, zoals ondergetekende, soms lastig. Dat heeft logischerwijs weer te maken met de nodige discipline die het bij mij in ieder geval wel eens af laat weten.

De enige die daar echter last van heeft, ben ik zelf. De fysio zou het natuurlijk fijn vinden als ik mijn oefeningen zou doen but at the end of the day boeit het haar geen drol. Daarom ging ik deze week aan de slag, want het is tenslotte mijn enkel en ik wil graag weer kunnen hardlopen en aan de TRX-banden hangen.

De te ruime enkelbanden

Een paar weken geleden viel ik dus in al mijn kneuzigheid van de trap. Niets spectaculairs hoor, ik sloeg gewoon een klein trapje van drie treden over en stond ineens beneden. Het probleem zat hem voornamelijk in het feit dat ik hakken aan had en door mijn linkerenkel zakte. Het resultaat: enkelbanden die iet wat te ruim waren geworden. Op naar de fysio!

Spierversterkende oefeningen

Nu zijn we inmiddels een paar weken verder en zijn we in het stadium van het doen van spierversterkende oefeningen aangekomen. En hier begint het lastig te worden. Tijdens de sessie bij de fysio ben ik namelijk één en al oor en let ik goed op welke oefeningen ik allemaal moet doen, maar tegen de tijd dat ik thuis ben, ben ik direct de helft vergeten. De opgedane kennis lijkt als sneeuw voor de zon verdwenen! Met als gevolg dat ik een beetje halfbakken oefeningen sta te doen als ik mezelf er al überhaupt toe kan zetten. Dat is jammer, want zoals gebruikelijk ben ik de enige die ik ermee heb wanneer ik mijn spreekwoordelijke voorraad aan discipline niet aanspreek.

Het is niet alleen jammer, maar ook nog eens mega dom. Ik wil immers super graag weer beginnen met hardlopen. Helemaal met dit mooie weer mis ik het dat ik niet zomaar even mijn schoenen aan kan trekken om een rondje te gaan rennen. Ik snap mezelf dan ook soms niet. Hoezo kan ik mezelf niet tot iets zetten dat juist goed voor me is en waar ik op de lange termijn profijt van heb? Iets dat nog geen tien minuten per dag kost en waardoor ik sneller weer kan gaan sporten? Is er dan echt iets mis met me?

Je moet het jezelf makkelijk maken

Nee. Ik ben tot de ontdekking gekomen dat er niets mis met mij is. Maaaaaaar, we kunnen wel vaststellen dat er iets mis is met de manier waarop ik gebruik maak van de aanwezige discipline. Deze week heeft mij doen realiseren dat ik een persoon ben die geheugensteuntjes nodig heeft. Gewoon even iets dat mij doet herinneren aan de oefeningen die ik moet doen. Je moet het jezelf tenslotte makkelijk maken, daar was ik in mijn vorige 52Challenge jaar al achtergekomen!

Gelukkig heb ik deze week de nodige hulp gekregen van mijn fysiotherapeut. Mijn fysio maakt als proef gebruik van Hello Fysio, een online portaal waarin je oefeningen door de fysiotherapeut klaargezet worden. Er staat duidelijk wat je moet doen op welke dag en er zijn filmpjes van hoe je de oefening uit moet voeren. Voor mensen zoals ik, is dit echt een uitkomst! Tel daar de nodige herinneringen bij op die ik in mijn heb geprogrammeerd en je hebt een succes rate van bijna 80 procent! Een hele vooruitgang al zeg ik hemzelf!

Bron: http://www.52challenge.nl/challenge-20-er-iets-mis-met-mij/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *