Je intake en eerste
afspraak bij Actifytaal

Wanneer je een afspraak maakt voor fysiotherapie bij Actifytaal, wil je graag goed voorbereid naar je eerste afspraak komen. Daarom vertellen we je graag meer over de intake en eerste behandeling.

Wij zijn elke dag open van 7.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 13.00 uur

Home » 1e afspraak

Binnen 24 uur een afspraak bij de specialist voor jouw klacht

Wil je snel en gemakkelijk een afspraak inplannen bij de juiste fysio-specialist? Dat kan binnen één dag! Leg je afspraak gemakkelijk online vast. Is er geen plek in de agenda? Bel dan even. Afhankelijk van de laatste wijzigingen, zijn er soms mogelijkheden om een afspraak in te plannen.

Wil je meer informatie over je klacht? Dan ben je van harte welkom bij ons wekelijkse inloopspreekuur. Iedere dinsdag- en woensdagavond tussen
19:00 en 20:00 uur kan gratis (en zonder afspraak) bij ons binnenlopen.

Dit kan je verwachten van je intake

De eerste afspraak duurt ongeveer een uur en begint met een intakegesprek. We bespreken je klacht, de aanleiding en of je al eerder last hebt gehad van vergelijkbare klachten aan de hand van je ingevulde vragenlijst. Aansluitend voeren wij onderzoek uit. Dit kan zijn door middel van echografie of door het manueel onderzoeken van spieren, pezen en gewrichten. Dan stellen we een persoonlijk behandelplan op en start de eerste behandeling. Dat betekent dat je in het eerste consult van één uur, direct ook behandeld wordt. Dit is immers waar je voor komt.

Zo maak je een afspraak

Kies in de online agenda hieronder:

  1. Je type afspraak
  2. Locatie Breedstraat, Havenweg, Tollenslaan of Oudegracht. 
    Voor het E-consult kies je locatie E-consult. 
  3. Je therapeut
  4. Je voorkeurstijd

Daarna vul je jouw contactgegevens in.

Locatie Bol.com Toren F2 is alleen voor medewerkers van Bol.com. 

Is er geen plek in de agenda op jouw voorkeurstijd? Spoed of wil je op dezelfde dag een afspraak?
Dan kun je het beste even bellen of e-mailen. Naar aanleiding van wijzigingen gedurende de dag, kan het zijn dat we nog een plekje voor je vrij hebben.

Afspraak gemaakt?

Als je een eerste afspraak hebt gemaakt krijg je twee mailtjes. Eén is de afspraakbevestiging. De andere mail is een inlogcode van ons online portaal. Hier kan je voor de afspraak al jouw gegevens invullen aan de hand van een vragenlijst. Dit bespaart tijd tijdens de behandeling, omdat de therapeut alleen nog hoeft door te vragen op jouw ingevulde antwoorden. Hierdoor is er meer tijd en aandacht voor het gesprek, onderzoek en behandeling, in plaats van administratie.

Je afspraak bij de fysio annuleren of verzetten?

Je afspraak verzetten of afzeggen? Dat is geen probleem. Doe dit wel tot maximaal 24 uur van tevoren, dan hoeven we namelijk geen kosten in rekening te brengen.

Dit pak je in voor je eerste afspraak

Controleer voor je vertrekt nog even of je de volgende zaken hebt ingepakt:

  • Een geldig legitimatiebewijs
  • Indien nodig: de verwijzing van je huisarts of specialist
  • Een handdoek wordt gewaardeerd

Goed te weten is dat als de therapeut een eerste onderzoek doet, er vaak gevraagd wordt de kleren uit te doen. Geef zelf aan of dit oké is. Wellicht vind je het prettiger met degelijk ondergoed of een kort strak sportbroekje. Doe wat past bij jou.

Wij hebben contracten met alle verzekeraars!

Fysiotherapie en je zorgverzekering

Het is aan te raden om je polisvoorwaarden te controleren of je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie. Alle gedekte behandelingen worden rechtstreeks bij je zorgverzekeraar gedeclareerd. Hiervoor betaal je dus geen eigen risico. Actifytaal heeft contracten met alle zorgverzekeraars, dus ook met die van jou.

In specifieke gevallen is er vergoeding vanuit de basis verzekering. Dit is het geval bij sommige chronische aandoeningen. Wil je weten welke dit zijn en hoe dit werkt? Bespreek dit met je zorgverzekering of kijk op de zorgverzekeringspagina van de Rijksoverheid.

Wordt je behandeling niet gedekt door je zorgverzekering? Of heb je geen recht meer op vergoeding? Dan kan je je behandeling via PIN betalen. Neem vrijblijvend een kijkje op onze tarievenpagina.

 

Vaak is geen verwijzing nodig

Voor fysiotherapie heb je geen verwijsbrief van je huisarts nodig. Daarom kan je direct een afspraak inplannen in onze online agenda, mailen of bellen voor een afspraak. Heb je een meer complexe aandoening of wil je gebruik maken van revalidatiefysiotherapie na een operatie? Dan geeft de huisarts je een indicatie waarmee vanaf de 21 ste behandeling ook kan worden vergoed uit je basisverzekering.

Neem contact
met ons op

Ingang praktijk | Actifytaal

Wij stellen ons graag aan je voor

Het team | Actifytaal

Interessante
blogs

Online fysiotherapie

Uit de persconferentie van 23 maart werd nog extra benadrukt dat de inzet van fysiotherapie juist ook in deze tijden nodig is en blijft om huisartsen en ziekenhuizen te ontlasten