030 - 274 17 26

Acupunctuur

Wat is acupunctuur?

De naam acupunctuur is afgeleid van de woorden acus wat naald en pinctura wat prikken betekent. Op acupunctuurpunten, specifieke energetische plaatsen in het lichaam, worden naalden geplaatst om blokkades in het lichaam op te heffen. Deze blokkades kunnen zich op velerlei gebieden uiten; pijn, vermoeidheid, stress, emotioneel, slaapproblemen, koude of warmte, overmatige transpiratie, enz. Doel van de acupunctuur is om de energiebalans als geheel te herstellen.

Wanneer acupunctuur?

De kracht van acupunctuur is dat zij klachten niet afzonderlijk zien. Mensen hebben vaak meerdere en op verschillende plaatsen klachten. De acupunctuur ziet hierin verbanden. En door de mens als geheel te behandelen, verminderen of verdwijnen deze klachten.

Indicaties waar wij in gespecialiseerd zijn, is:

  • Spier, pees en gewrichtsproblematiek
  • Stressgerelateerde klachten
  • Hoofdpijn
  • Slaapproblematiek
  • Dynamische pijn (pijnen die aanwezig zijn bij specifieke bewegingen)

Hoe ziet een behandeling eruit?

Voor de eerste behandeling wordt een dubbele afspraak ingepland.  Deze afspraak duurt een uur. Tijdens dit intakegesprek brengen we een volledig beeld van uw problematiek in kaart. De twee andere onderdelen om tot een goede diagnostiek te komen zijn; het voelen van uw pols en het bekijken van uw tong. Aan de hand van deze totale diagnostiek stellen wij samen jouw persoonlijk behandelplan op. Meestal is er nog tijd om met een deel van de behandeling te starten, zodat u gelijk al kennis kunt maken met de acupunctuur.

De vervolgbehandelingen starten met een kort evaluatiegesprek. Daarna worden de naalden geplaatst, deze zijn meestal kort licht gevoelig, en worden eventueel aangevuld met moxa of cupping of electro-acupunctuur. Moxa is een staaf die bestaat uit bijvoetskruid en die een aangenaam warm effect geeft. Bij cupping wordt een plastic kopje vacuüm gezogen op uw huid om de doorstroming in het gebied te stimuleren. Bij electro-acupunctuur wordt de werking van de naalden door middel van gedoseerde stroom versterkt.

De duur van het aantal behandelingen is verschillend per klacht. In het algemeen geldt als leidraad dat hoe korter de problematiek bestaat, hoe korter het aantal behandelingen is. Bij langdurige bestaande problematiek wordt na zes behandelingen een evaluatiemoment gepland over het bereiken van het gewenste eindresultaat.

Kosten en vergoeding

Kosten

Een behandeling in de praktijk kost € 47,50,-.

Bent u verhindert dan worden de kosten niet in rekening gebracht als u zich 24 uur of langer voor de geplande afspraak afmeldt.

Vergoedingen

Jouw behandelaar Ben Verbree is Lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur en aangesloten bij het Koepel Acupunctuur Behandelwijzen. Actifytaal is ingeschreven bij KVK nr 30257271.

Daardoor worden de meeste kosten deels of volledig vergoed door jouw verzekeraar. Klik hier om te zien of en wat jouw verzekeraar vergoedt of kijk in uw polisvoorwaarden.

Een verwijzing van huisarts of specialist is bij de meeste verzekeraars niet nodig.