030 - 274 17 26

Acupunctuur

Voel je je vermoeid, ben je gestrest of heb je pijnklachten op verschillende plaatsen? Deze blokkades in het lichaam zien we bij acupunctuur niet als afzonderlijke klachten, maar behandelen we juist door energetische plaatsen van het lichaam te stimuleren door deze te prikken met dunne naaldjes. De reactie van het lijf op deze prikkelingen versnelt het herstelproces en de energiebalans.

Wat is acupunctuur?

Het uitgangspunt van de therapie is het prikkelen van reacties in het lichaam, om zo de energiebalans als geheel te herstellen. Hiermee behandelen, verminderen of verhelpen onze therapeuten klachten op verschillende plaatsen. Aangenomen wordt dat door de behandeling de bloedcirculatie gestimuleerd wordt, waardoor zuurstof en natuurlijke pijnstillende stofjes van het lijf verspreiden om genezing te stimuleren. Acupunctuur is in te zetten om dynamische pijn bij specifieke bewegingen te behandelen, maar ook spier- pees- of gewrichtsproblematiek kan hiermee aangepakt worden. Daarnaast kunnen mentale problemen zoals slaapproblemen of stress gerelateerde klachten onder indicaties vallen waar wij voor behandelen.

Het verschil tussen met dry needling is dat de acupunctuurnaalden bij dry needling gebruikt worden om kort de triggerpoints te behandelen om vooral de spierspanning te beïnvloeden. Acupunctuur is een energiebehandeling waarbij de dunne acupunctuurnaalden langer in het lichaam geprikt blijven.

Bij Actifytaal kunnen acupunctuurbehandelingen worden aangevuld met cupping. Bij cupping wordt er gebruik gemaakt van vacuüm gezogen cups op de huid. Dit werkt om weefsels los te krijgen en bevordert de bloedsomloop.

Hoe werkt een acupunctuurbehandeling?

Voor een eerste acupunctuurbehandeling wordt een dubbele afspraak ingepland (in totaal duurt deze afspraak één uur). Eerst vindt er een uitgebreide intake plaats waar we jouw klachten uitgebreid in kaart brengen. Hierna stellen wij samen met jou een persoonlijk behandelplan op. Na de intake volgt direct de behandeling, zodat je direct kennis kunt maken met acupunctuur.

De vervolgbehandelingen starten met een kort evaluatiegesprek. Daarna worden de naalden geplaatst. Dit kan even gevoelig zijn, maar dit trekt vaak al snel weg. De duur van het aantal behandelingen is verschillend per klacht. In het algemeen geldt als leidraad dat hoe korter de problematiek bestaat, hoe korter het aantal behandelingen is. Bij langdurige bestaande problematiek wordt na zes behandelingen een evaluatiemoment gepland over het bereiken van het gewenste eindresultaat.

Wat kost acupunctuur?

Ben je aanvullend verzekerd? Dan is de kans groot dat de behandelingen worden vergoed door je verzekering. Acupunctuur wordt namelijk deels of volledig vergoed door je zorgverzekeraar wanneer de behandelaar lid is van de NVA (Nederlandse Vereniging van Acupunctuur).

Voor acupunctuur dien je altijd de behandeling eerst zelf te voldoen. een losse behandeling in de praktijk kost €48,50,- en kan contact of per pin voldaan worden. De factuur dien je dan in bij je zorgverzekering.

Meer weten over kosten en vergoedingen? Bekijk dan onze tarievenpagina.

Maak een afspraak voor acupunctuur in Utrecht

Neem gerust contact met ons op voor een intake bij de acupuncturist. Hiervoor heb je geen verwijzing van de huisarts of specialist nodig. Je kan vaak al binnen een dag bij ons terecht.