Medical taping

Medical tape is een elastische tape die bewegingsvrijheid behoud, maar de weefsels ondersteunt. Waarschijnlijk heb je de gekleurde tape wel eens gezien bij sporters. Toch wordt het medical taping concept niet alleen ingezet bij blessures. Ook het reduceren van ontstekingen, verminderen van vochtophopingen, nabehandelen van overbelasting (zoals RSI) of houdingscorrecties worden uitgevoerd met deze medische tape.

Wij zijn elke dag open van 7.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 13.00 uur

Home » Behandelingen » Medical taping

Wat is medical taping?

Het uitgangspunt van het medical taping concept is dat beweging en spieractiviteit belangrijk zijn. Dit helpt bij efficiënt herstel en voorkomt verdere lichamelijke problemen. Bij klachten aan het bewegingsapparaat wordt medisch tapen door fysiotherapeuten vaak gebruikt om toename of afname in de spierspanning te beïnvloeden en overbelaste gewrichten te ondersteunen. Daarnaast behoort neuro-reflectoire beïnvloeding, zoals bij hoofdpijn, en andere pijnreductie ook tot de mogelijkheden.

Klachten
verminderen?

Hoe werkt medical taping?

Bij regulier sporttape zie je vaak dat een gewricht compleet omwikkeld wordt voor optimale ondersteuning. Dit moet na de sportieve inspanning weer verwijderd worden omdat de stugge tape kan gaan knellen. Bij medisch tapen wordt de tape op specifieke punten aangebracht, om te zorgen dat spieren en gewrichten niet vastgezet worden, maar wel de nodige ondersteuning krijgen. Op deze manier wordt ook de bloedsomloop ondersteund voor optimaal herstel. Omdat medische tape niet knelt, kan het tot wel tien dagen blijven zitten. Hiermee is veilig en gemakkelijk om de lichaamshouding te verbeteren. De cure tape is ventilerend, huidvriendelijk en vochtbestendig.

Review

“Goede fysiotherapeuten die echt de bron van mijn klachten hebben aangepakt en niet alleen de symptomen! De combinatie fysiotherapie met medical taping resulteerde voor mij in snelle resultaten.”

Wat kost medical taping?

Medical taping is inbegrepen bij een fysiotherapie behandeltraject om je herstel te bevorderen. Heb je fysiotherapie in je aanvullende verzekering? Dan wordt de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed. Zit er een langere periode tussen je behandelingen? Dan kan je met een aantal adviezen van je therapeut thuis tapen. Een rol medical tape kost dan €15,-.

Meer weten over de kosten en vergoedingen van fysiotherapie en medisch tapen? Bekijk dan onze tarievenpagina.

Therapeuten

Corine Altena

Brigitte van Engelen

Samuella Barkmeijer

Caroline Hes

Ben Verbree

Robert Lutz

Maak een afspraak voor
medical taping in Utrecht

Omdat medical taping is inbegrepen bij fysiotherapie, heb je geen verwijzing van een huisarts nodig. Loop eens binnen bij ons gratis inloopspreekuur (woensdagavond tussen 19:00 en 20:00 uur bij locatie de Oudegracht). 

Of neem gerust contact met ons op voor een afspraak. Je kunt snel bij ons terecht.

Maak vandaag nog
een afspraak

Wij zijn elke dag open van 7.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 13.00 uur

Wij hebben een contract met alle verzekeraars.

Maak online jouw afspraak

Ingang praktijk | Actifytaal

Hoe werkt een 1e afspraak

Afspraak maken | Actifytaal

Interessante
blogs

Online fysiotherapie

Uit de persconferentie van 23 maart werd nog extra benadrukt dat de inzet van fysiotherapie juist ook in deze tijden nodig is en blijft om huisartsen en ziekenhuizen te ontlasten