Second opinion

Ga je een intensief behandeltraject in en wil je het behandelplan graag laten controleren? Of blijven gewenste resultaten uit ondanks vele uren op de tafel bij de fysiotherapeut? Dan kan je een onafhankelijke therapeut eens naar je klachten laten kijken. Je mag immers best kritisch zijn als het om je gezondheid gaat.

Wij zijn elke dag open van 7.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 13.00 uur

Home » Behandelingen » Second opinion

Wat is een second opinion?

De onafhankelijke beoordeling van een fysieke klacht door een andere therapeut dan jouw behandelend therapeut is een second opinion. In principe is het iemand die met een frisse blik naar jouw klachten kijkt. Dit kan gaan om de diagnose, het behandelplan of reeds uitgevoerde behandelingen. De behandelingen worden hierbij niet overgenomen door de beoordelende specialist van Actifytaal. Wij geven advies aan jou en je behandelend therapeut. Een tweede beoordeling door een fysiotherapeut wordt gezien als fysiotherapie en wordt dan ook vergoed wanneer je aanvullend verzekerd bent.

Klachten
verminderen?

Hoe vraag je een second opinion aan?

De wens voor een tweede mening kan je gerust bespreekbaar maken bij je therapeut. Maak je je zorgen over de reactie? Vergeet niet dat het gaat om jouw lijf en de zekerheid die je nodig hebt om tot volledig herstel te komen. En dat wil je therapeut ook voor jou!

Na de aanvraag stuurt je behandelaar je zorgdossier naar Actifytaal. Wij overleggen met jouw therapeut (mondeling of schriftelijk) om zo tot een passend advies of behandelplan te komen. Uiteraard beslis je daarna zelf of je de geadviseerde behandeling doorzet.

Review

“Na jarenlange rugklachten na twee herniaoperaties, kwam ik bij Actitytaal terecht. Het was de eerste therapeut die mij volledig bekeek, in plaats van alleen het stuk rug waar ik al 10 jaar tegen vocht. Ook kreeg ik hier voor het eerst het advies om een tijdje rust te nemen van alle behandelingen, pillen, prikken en therapieën – niet iets wat je verwacht als je bij een behandelaar komt. Niet de focus op het oplossen van de klacht, maar op wat ik nodig had. Na een poosje rust kon ik langzaam weer opbouwen en is eindelijk het herstel begonnen. Toppers!”

Therapeuten

Robert Lutz

Ben Verbree

Corine Altena

Caroline Hes

Maak een afspraak voor
een second opinion in Utrecht

Neem gerust contact met ons op als je ons graag in wil zetten voor een second opinion. Wij bespreken graag met je hoe wij jou het beste kunnen helpen voor jouw optimale herstel en hoe het zit met je vergoeding.

Maak vandaag nog
een afspraak

Wij zijn elke dag open van 7.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 13.00 uur

Wij hebben een contract met alle verzekeraars

Maak online jouw afspraak

Ingang praktijk | Actifytaal

Hoe werkt een 1e afspraak

Afspraak maken | Actifytaal

Interessante
blogs

Help je weerstand een handje tijdens de coronacrisis

Nu wij allemaal met het beperken van gezondheidsrisico’s bezig zijn, is het belangrijk om te weten wat je zelf kunt doen om je weerstand op peil te houden. Hoewel de