Mindfulness

“Welke ingrediënten zijn nodig om op het juiste moment de oversteek te durven maken?” Ben Verbree, wadloper

Weinig zelfvertrouwen? Veel aan het piekeren? Inmiddels voelen je spieren in je nek en schouders aan als beton! Alle massages zijn welkom, maar je weet inmiddels dat dit een tijdelijke oplossing geeft. Keuzes maken, doelen stellen, en je daar ook aan committen. Het klinkt zo makkelijk, maar jij slaapt er zelfs slecht van! 

Vanuit intrinsieke motivatie handelen, weten wat jij wilt, om je te focussen en in een flow te komen. Dat is je wens, zodat je niet meer vastloopt in je lijf, of in je leven!

Wij zijn elke dag open van 7.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 13.00 uur

Home » Mindfulness

Hoe gaat mindfulness jou helpen?

Mindfulness gaat je helpen door je inzicht te geven in je automatisch handelen.
Herstel van je lijf is niet alleen een kwestie van doen. De rust vinden als basis om te kunnen herstellen, vindt je in het heden, het hier en nu. Het verleden heeft je gebracht waar je nu bent, dat mag je laten voor wat het is. De toekomst gaat komen, daar hoef je nu nog niet te zijn. Door je bewust te worden van je handelen, en mild te zijn voor jezelf, krijg je weer keuzemogelijkheden Het geeft je inzicht te leven zoals jij wilt leven en zoals jij nu bent, met aandacht voor jezelf en voor je omgeving.

Zoals je doet in handelen, doe je het ook met je lijf. In de “doe” stand met gespannen spieren, vooruit gaan in plaats van stil staan. Wie anders dan Ben Verbree, oud topsporter en bekend met heel veel doen. De andere kant van Ben is zijn, wat hij graag overbrengt aan jou. Dit heeft hem veel gebracht in het leven, met name in balans zijn. 

Heb je vragen?

Stuur een mail naar Ben@actifytaal.nl

Wat is mindfulness?

Mindfulness is ontstaan uit en verbinding tussen moderne westerse psychologie, oosterse
spirituele stromingen en moderne neurowetenschappen. Mindfulness staat voor gerichte aandacht in het hier en nu zonder oordeel. Ons denken bepaalt hoe wij daarop reageren; ons handelen. Dit gebeurt veelal onbewust, wij reageren automatisch door bijvoorbeeld te blijven piekeren. Ons denken heeft overal wel een mening over; iets is goed of slecht, lekker of vies, zwart of wit, ….enz. En doordat wij automatisch reageren blijven we steeds hetzelfde doen, wij komen er niet los van! Vaak hoor je; ‘daar moet je maar mee leven’ of ‘dat moet je gewoon accepteren’. Maar hoe doe je dat?

Met mindfulness leer je hoe je kunt loslaten, kunt accepteren. Je leert dat actief en met aandacht. Je leert hoe je niet alleen maar in het verleden of in de toekomst kunt zijn, maar in het heden. Mindfulness maakt je bewust van je handelen waarbij je mild mag zijn voor jezelf. Je krijgt weer keuzemogelijkheden!

Hoe gaan we jou dit eigen maken:

De training bestaat uit acht bijeenkomsten. Iedere bijeenkomst duurt ongeveer 1,5 uur. Tijdens deze bijeenkomsten krijg je een handout en app’s om thuis te oefenen. De training wordt gegeven in een groep van minimaal 6 en maximaal 8 personen. 

De nadruk in de training ligt bij ervaren en oefenen. Elke bijeenkomst heeft een ander thema. Thema’s waar we aan gaan werken zijn:  

  • acceptatie, 
  • gedachten, 
  • omgaan met emotionele en fysieke pijn, 
  • stressreacties, 
  • de ademhaling, 
  • onze automatismen, 
  • hoe kan ik het best voor mijzelf zorgen. 

Om de training tot zijn volle recht te laten komen is het waardevol om thuis de oefeningen op te pakken. Dan maak je het jezelf mogelijk om de vaardigheden toe te passen in je dagelijks leven. Bewust leven vraagt dagelijkse oefening en geduld, autorijden leer je ook niet in één les en vergt ook het herhalen van je vaardigheden. Als je de motivatie om dagelijks 30-45 minuten voor jezelf vrij te maken aan kan gaan, beloof ik je een onwijze stap voorwaarts in de kwaliteit van je ontwikkelingsproces.

Informatie

De cursus wordt gegeven bij:

Yoga Utrecht
Oude Gracht a/d Werf 243
3511 NL Utrecht

Tijdstip en data:

Dinsdagavond van 18.00 – 19.30

Week 6, 04-02, Week 7, 11-02, Week 8, 18-02, Week 10, 03-03, Week 11, 10-03, Week 13, 24-03, Week 14, 31-03, Week 15, 07-04

Wat zijn de kosten ?

Ben je aanvullend verzekerd? Dan is de kans groot dat de behandelingen worden vergoed door je verzekering. De kosten bedragen € 379,- voor de 8-weekse training. 

Meer weten over kosten en vergoedingen?
Bekijk dan onze tarievenpagina.

Therapeuten

Ben Verbree

Maak een afspraak voor
Mindfulness in Utrecht

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. 

Maak vandaag nog
een afspraak

Wij zijn elke dag open van 7.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 13.00 uur

Maak online jouw afspraak

Ingang praktijk | Actifytaal

Hoe werkt een 1e afspraak

Afspraak maken | Actifytaal

Interessante blogs

Help je weerstand een handje tijdens de coronacrisis

Nu wij allemaal met het beperken van gezondheidsrisico’s bezig zijn, is het belangrijk om te weten wat je zelf kunt doen om je weerstand op peil te houden. Hoewel de