030 - 274 17 26

Fysiotherapie

Heb jij last van pijn in je spieren of gewrichten tijdens het bewegen? Of wellicht kamp je met problemen door bijvoorbeeld een verkeerde werkhouding of een opspelende blessure? De gespecialiseerde fysiotherapeuten van Actifytaal helpen je met gericht advies, effectieve behandeling en begeleiding om klachten niet alleen te verminderen of stabiliseren, maar ook te voorkomen. Zo kun jij weer zo optimaal mogelijk blijven bewegen.

Wat is Fysiotherapie?

Fysiotherapie is een behandelmethode die pijnklachten aan het bewegingsapparaat vermindert en voorkomt. Je bewegingsapparaat bestaat onder andere uit je spieren, banden, gewrichten, zenuwen en pezen. Een fysiotherapeut behandelt door het toepassen van manuele fysiotherapie technieken en advies over oefeningen om soepeler te (leren) bewegen. Een fysiotherapeut bij Actifytaal masseert dus ook, maar alleen wanneer het noodzakelijk is om je klacht te behandelen. De manueel therapeuten van Actifytaal zoeken en behandelen de voorwaarden om te komen tot herstel en de fysiotherapeuten begeleiden je naar volledig herstel.

Een behandeling bij een fysiotherapeut is altijd aangepast op je persoonlijke doel en situatie. Zo kun je voor de meeste klachten terecht bij een fysiotherapeut, maar om snel herstel te bevorderen zijn onze therapeuten vaak ook gespecialiseerd in zaken die een behandeling bevorderen, bijvoorbeeld: acupunctuur, medisch trainingstherapie, cupping, drukpuntmassage, viscerale manipulatie (diep weefsel manipulatie) of kraken.

Hoe werkt Fysiotherapie?

en fysiotherapeut stelt jou centraal. De eerste behandeling duurt hierdoor in totaal 45 minuten, voor het uitvragen van de klacht, het onderzoek en uitleg over het behandelplan en natuurlijk de behandeling zelf. Fysiotherapie duurt per vervolgbehandeling ongeveer 30 minuten en bestaat uit oefeningen ter verbetering van de houding, kracht, conditie, spierlengte of coördinatie. Ook beperkingen van beweging mobiliseren is onderdeel van een behandeling.

Het is mogelijk om behandelingen in de praktijk te laten plaatsvinden, maar het is ook mogelijk om aan huis te (laten) behandelen.

Wat kost Fysiotherapie?

Ben je aanvullend verzekerd? Dan wordt een aantal behandelingen vergoed door jouw verzekeraar. Je betaalt geen eigen risico. Een eerste intake bij een Actifytaal fysiotherapeut kost €75,-, een vervolgbehandeling is €37,50,-. Het is ook mogelijk om een strippenkaart aan te schaffen wanneer je geen aanvullende verzekering hebt of de maximale vergoeding bereikt is. Zo weet je zeker dat je voordelig gebruik kunt (blijven) maken van fysiotherapie.

Wil je meer weten over de kosten van fysiotherapie en hoeveel behandelingen door jouw verzekeraar vergoed worden? Bekijk dan onze tarievenpagina.

Maak een afspraak voor fysiotherapie in Utrecht

Een verwijzing van de huisarts is niet nodig voor fysiotherapie. Neem dus gerust contact op voor een afspraak. Vaak kun je al binnen 24uur terecht. Ook is het mogelijk om op woensdagavond tussen 19:00 uur en 20:00 uur naar het gratis inloopspreekuur te komen op locatie de Oudergracht 47, aan de werf.