030 - 274 17 26

Cupping

Heb je last van specifieke klachten of dieper gelegen blokkades? Cupping heeft een dieptewerking op zeer specifieke (pijn)punten in spieren, bindweefsel en gewrichten. Cuppen helpt afvalstoffen en blokkades naar de oppervlakte te brengen om zo je herstel te optimaliseren. Daarnaast helpt cupping bij een goede doorbloeding in het lichaam, waardoor het vaak wordt toegepast ter versterking van een fysiotherapiebehandeling.

Wat is cupping?

Cuppen is traditioneel een eeuwenoude alternatieve geneeswijze die gericht is op het verbeteren van de doorbloeding en energie in het lichaam. Tegenwoordig worden er tijdens een behandeling gifstoffen en spierknopen naar de oppervlakte gebracht met behulp van plastic of siliconen cups die vacuüm worden gezogen op de huid. Hierdoor ontstaat er ruimte in de structuren onder de huid. Door middel van de cup als massagetool worden vochtophopingen, blokkades, afvalstoffen en verklevingen losgemaakt en afgevoerd. Dit heet dynamisch cuppen en kun je ervaren als een stevige massage op bindweefselniveau. Na een behandeling zijn er veelal paarsrode ronde plekken te zien op de huid. Dit is gebruikelijk. Deze plekken verdwijnen na enkele dagen wanneer de huid voldoende kan ademen en je water drinkt.

Hoe werkt een cupping behandeling?

Voor de eerste behandeling wordt een afspraak van een uur ingepland. In de intake bespreek je samen met jouw therapeut je klachten en stellen jullie samen een behandelplan op. Dit kan inhouden dat je behandeling niet alleen draait om cupping, maar dit juist een aanvullende behandeling is op je fysiotherapie behandeltraject. Na de intake volgt direct de behandeling zodat je direct kennis kunt maken met cupping.

Cupping is helaas niet geschikt bij een hoge bloeddruk, stollingsproblemen of wanneer je bloedverdunners gebruikt.

Wat kost een cupping behandeling?

Cupping valt bij Actifytaal onder een fysio treatment en kost €38,50,- voor een losse behandeling van een half uur. Is cupping een onderdeel van je fysiotherapiebehandeling? Dan wordt de behandeling vergoed door je zorgverzekering, mits je aanvullend verzekerd bent. Het is daarom aan te raden je polis te controleren.

Maak een afspraak voor cupping in Utrecht

Wil je meer weten over de mogelijkheden van cupping binnen fysiotherapie? Maak een afspraak in onze praktijk. Je kunt vaak al binnen een dag terecht. Uiteraard is het ook mogelijk om vrijblijvend naar het gratis inloopspreekuur te komen op woensdagavond. Tussen 19:00 en 20:00 uur heten we je van harte welkom bij onze locatie Oudegracht 47 aan de werf.